Λουτρά Λουτρακίου - Άνω Λουτράκι - ρέμα Νικολάου - Ράμνομπορ (Ίσιο Πεύκο)

Ορεινή Αλμωπία - Φαράγγι Ράμνομπορ
Αεροφωτογραφία. Μέρος απο το φαράγγι, των Λουτρών Λουτρακίου.
Η διαδρομή ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις της Λουτρόπολης. Συγκεκριμένα ακολουθούμε το μονοπάτι που οδηγεί στο επισκέψιμο σπήλαιο, το οποίο βρίσκεται λίγο πάνω από την μεγάλη υπαίθρια πισίνα.  Προσπερνάμε την είσοδο της σπηλιάς και συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το Άνω Λουτράκι. Η πορεία μέχρι τώρα είναι μέτριας δυσκολίας. Φτάνουμε στο Άνω Λουτράκι και συγκεκριμένα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Ακολουθούμε τον χωματόδρομο, που μας οδηγεί στο εγκαταλελειμμένο φυλάκιο, που βρίσκεται έξω από το χωριό.
 
Περνάμε μπροστά από το φυλάκιο και ακολουθούμε το ίδιο μονοπάτι που μας οδηγεί στον καταρράκτη Κουνουπίτσα. Δηλαδή Φυλάκιο – στάνη – είσοδος μονοπατιού. Η πορεία μας είναι κατηφορική με υπέροχη θέα στο φαράγγι. Συνεχίζουμε φτάνουμε δίπλα στο ρέμα Νικολάου δηλαδή στην βάση του φαραγγιού σε χρονικό διάστημα μισής περίπου ώρας από το Φυλάκιο. Η διαδρομή μας πλέον είναι δίπλα στο ρέμα και σε περίπου δέκα λεπτά είμαστε μπροστά την διακλάδωση η οποία εάν ακολουθήσουμε την δεξιά κατεύθυνση μας οδηγεί στον Καταρράκτη.
Εμείς συνεχίζουμε ευθεία την πορεία μας και σε περίπου μία ώρα ξεκινάει η ανάβαση για την τοποθεσία Ράμνομπορ (Ίσιο πεύκο). Ένα μοναδικό δάσος Μαύρης Πεύκης (Pinus nigra), δίπλα στα σύνορα με τα Σκόπια, κάτω από τις κορυφές Δοκάρι, Σοκόλ, Δόντι κ.τ.λ..
 
Η περιοχή θεωρείτε από ορειβατικούς και φυσιολατρικούς κύκλους ως ένα από τα ωραιότερα δάση Μαύρης Πεύκης στην χώρα.
 
Πληροφορίες:  
Ώρες πορείας: 5 μέσο πεζοπορικό περπάτημα.
Σηματοδότηση: Κίτρινα σημάδια μέχρι και την διασταύρωση για Κουνουπίτσα.
 
·         Παλιότερα υπήρχαν στο φαράγγι γεφυράκια, τα οποία δυστυχώς μετά από πλημμύρες δεν υπάρχουν. Γι΄ αυτό και η παραλλαγή της διαδρομής από Άνω Λουτράκι.
·         Εάν είναι να περάσετε το ρέμα ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, για τυχόν ατυχήματα. Οι πέτρες γλιστράνε και τα νερά τον χειμώνα έχουν μεγάλη ορμή.
·         Νερό στη περιοχή μπορείτε να βρείτε σε διάφορα σημεία, πάνω στο μονοπάτι.
·         Το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο μέχρι και την διασταύρωση για Κουνουπίτσα. Σύντομα ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε την σήμανση μέχρι και το Ράμνομπορ.
·         Η επιστροφή γίνεται από την ίδια πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας!